03 юни 2007

Живот на скорост… до следващия остър завой

Когато се наложи да пиша за трагедии, повярвайте, никога не знам как да започна. Преди по-малко от три часа една новина разтърси Десетия град на България, превзе Интернет и радио ефира и с пълна скорост достига до все повече хора.

Скорост. Точно тази дума ще остане завинаги в паметта на Емил Миланезе, баща на 14 годишното момче, загинало днес при инцидент край Шумен в деветия етап от рали „Стари столици”.

Състезателна кола е занесла, вследствие на голям десен завой и е излязла извън платното, където пред мантинелата е стояло момчето. То е пометено от колата и влачено към 15 метра. Според свидетели зад мантинелата се е намирал бащата на детето, както и репортери на издания, отразяващи спортната проява, които успели да избягат встрани. Инцидентът е станал към 11.10 ч. Според свидетели загиналото момче е пометено от автомобил Мицубиши Лансер на Радослав Козлеков. Пилотът опитал да избегне удара, но не успял и излязъл от пътя, съобщиха от пресцентъра. Резултатите от прекратеното поради смъртен случай автомобилно рали "Стари столици" ще бъдат зачетени, заяви за ШУМ.БГ Савко Панайотов от организационния комитет. Той добави, че продължаването на състезанието е било немислимо след шока, обхванал пилоти и публика, вследствие на трагичния инцидент. Отменени са и всички ритуали по награждаването.
Източник: www.shum.bg

Поредният случай, в който думите не стигат, а и няма какво да се каже. Поредният нелеп завършек на нещо иначе добре замислено. Поредният сбъднал се кошмар, в който няма виновни. Има само жертви и мъка. Живот на скорост… до следващия остър завой. Спирачният път понякога може да се окаже не достатъчно дълъг. Нека помним това, сядайки зад волана. Нищо, че не сме рали състезатели.

Поклон, Емо!