29 август 2008

Честит юбилей, Джако!

Половин век по-късно:

"Thriller" е вече на 25 - най-продаваният солов музикален албум на всички времена, тотално ново за ерата си звучене, стотици рекорди и иновации в света на шоубизнеса...

Днес, 29.08.2008 г. Краля на поп музиката Майкъл Джаксън отбелязва своя юбилей. Това се случва 13 дни след като толкова чукна и идолизираната от поколения Мадона. За разлика от нея обаче Джако отдавна не е бил на световно турне.

Злите езици в шоубизнеса не пропуснаха заядливо да се спрат на този факт, като че ли в една мегакариера и един живот, отразен от прожекторите, са забележими само спадовете. Скандалните обвинения в педофилия се отразиха на Майкъл пагубно не само в професионално, но и в лично отношение. Джаксън е може би най-откроимият пример за това как най-силните на деня биват осквернявани за миг. Как история, градена с 40 годишно присъствие на сцената може да бъде унищожена със силата на човешката завист, злоба и сребролюбие. Най-талантливият от Jackson 5 безспорно залезе. По силата на всички природни закони обаче

след всеки залез следва поне един прекрасен изгрев.

Майкъл Джаксън на корицата на списание Ebony За новото зазоряване в света на MJ говори предпразнично и дългогодишният приятел на звездата (бивш съпруг на Лайза Минели Дейвид Гест). Той издаде, че Джако записва таен албум с песни, вдъхновени от поезията на Робърт Бърнс.

"Любимият ни поет е Робърт Бърнс. Двамата с Майкъл първоначално възнамерявахме да създадем мюзикъл, посветен на живота му, като режисьор щеше да е Джийн Кели, а изпълнителен продуцент - Антъни Пъркинс, но и двамата вече не са между живите. Сега с Джако превръщаме поемите на Бърнс в съвременна музика, като за целта използваме студиото на Майкъл в Енсино. Майкъл Джексън и аз сме на мнение, че Робърт Бърнс е сред най-блестящите умове на всички времена".

Дейвид Гест

Милиони фенове по света очакват... всъщност очакваМЕ завръщането на Майкъл. Той носи в себе си и подарява с музиката си усещане за досег с истинското изкуство в най-чистата му форма. MJ е човекът, разплаквал от щастие и най-коравите сърца само с появата си на сцената. Идолът, посочил смисъла на поколения и дал вяра в музиката на артистите след него.

Спирам дотук. Хвалебствията и без друго никога няма да бъдат достатъчни.

Напомням, че ако понякога ви липсва музиката на Майкъл - винаги можете да я слушате онлайн - 24/7 в уникалното MjTunes - The Ultimate Michael Jackson Web Radio.

Друг вариант са стотиците стрийм видео сайтове. Ето официалния канал на певеца в YouTube.

Българските онлайн електронни медии също не пропускат датата -  ~ DNES ~ Actualno ~ Нет Инфо ~ .

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, MJ!