03 август 2009

Системни (август)

По ирония на съдбата -- вчера писах, че отскоро можете да коментирате всички материали в Българския сайт за филми и анимация Filmche.net.

Оказа се обаче, че в Лимонадената фабрика от няколко месеца коментарният модул не е работел. Най-вероятната причина е несъвместимост с настоящия шаблон. Вградената под всяка публикация форма за оставяне на отзиви не се е визуализирала, въпреки че е включена. Така и не пожела да застава под всеки текст в самата му страница. Проблемът е съществувал няколко месеца

И макар че отново се предадох в неравната битка срещу HTML кода - вече отново можете да пишете коментари. Това обаче ще става в отделен изкачащ прозорец (pop-up).

Затова при първо писане може да се наложи да разрешите изкачащите прозорци за този блог. Най-вероятно при първи опит браузърът ви ще блокира появилата се форма за коментар и ще попита дали да я визуализира. За да пишете, трябва да я разрешите. Това става елементарно - като кликнете на появилата се информационна лента в горната част на работния екран и изберете "Разреши".
Заради гореспоменатите проблеми с шаблона се наложи и да рестартирам новата анкета. Ще се радвам на мненията Ви, които ВЕЧЕ можете да публикувате.
Също така - използвах повода да заменя популярната курабийка с късмет. От няколко дни джаджата не работеше заради проблем на разработчиците й. Вместо това вече с всяко посещение можете да си теглите все по-известните у нас късмети на Webreality. Те са на български и са любима притурка на невероятно много родни блогъри. С това приложение започва денят и на доста от българите във Фейсбук.
Много благодаря на Биляна Карадалиева за сигнала. Една бира от мен.
И да пишете! ((: