05 октомври 2009

Кое му било личното ли?!

Казах да се ослушвате! Казах, че нещо ще се случи днес. Нещо лично. И то е факт. За мен е чест и удоволствие вече официално да представяФортисимо - това е лично!Новото електронно лайфстайл списание. Първото от малкия, десети български град Шумен за големия Глобален свят. Впрочем – колко популярна стана тази хубава българска дума „лайфстайл” напоследък! Чак хубаво да ти стане от благозвучие. Съжалявам за вметката, но самокритиката е важен елемент от интелектуалното развитие. Където липсва едното – обикновено липсва и другото.

Следвайки директния линк можете да прочетете какво е Fortisimo.eu за екипа, който го създава. Какво влагат, какво очакват и какво желаят от него хората, пишещи за вас. За нас. Пишещи, всъщност за ТЕБ. Защото, скъпи ми отегчен интернет потребителю… Фортисимо – това е лично! Слоган, мото (и май наистина няма българска дума за това), което трябва да запомниш.

Фортисимо – това е лично!

Толкова лично, че авторите ще те пускат в дома си, в кухнята си, в спалнята си…

Ще ти разкажем за сватбата на братовчедката, семейната екскурзия, ще обсъдим заедно злободневието, майчинството, домакинството, проблемите, клюките по света и у нас…

Ще ти доверим опита си, ще ти споделим страховете си, ще ти кажем за какво се колебаем. Дори може да поиграем аматьорски футбол! Ще ти позволим да станеш воайор в Това (което смятаме, че) е лично. Не да надникнеш, а направо да гледаш в него! Периодично, но редовно – всяка седмица ще научаваш повече.

Прочети какво е Фортисимо:

Прочети, че е „новият медиен проект на…” и „естествено продължение за…”, “от добре познатия екип…” Всичко това е разказано в отделен обяснителен текст. Което, малко по Възрожденски, си е електронен вариант на тъй популярната някога в пресата програмна статия.

Онези няколко реда в първия брой, където възпитаният редактор се обяснява, оправдава, жалва и оплаква. Тук, разбира се, вариантът е по-модерен и изчистен откъм мрънкане, просто защото не съм го писал аз. И все пак – програмна статия!

Фортисимо?! Това е…

Приключвам, за да те оставя да разцъкаш на спокойствие. Преди това – само още три-четири реда. В тях държа да обясня (именно защото това е лично) какво е ЗА МЕН Fortisimo.eu.

Това е наистина амбициозен медиен проект, в успеха на който се надявам искрено. Нещо повече! Аз  п р е д у с е щ а м  този успех. Причината е, че покрай любимото радио познавам хората, които ще работим за него с времето, силите и името си. Знам, че ще го правим както трябва – с голям мерак и много кеф. А, като изключим жаргона, и с критично задължителното уважение към Теб, Читателя!

Знаем с кого си имаме работа! Все пак повечето го правят пред микрофон вече 15 години… А сега – намали за малко радиото и приятно четене!

p.s. Честит 15-ти рожден ден, мило мое ФОРТЕ! Още толкова по толкова. Надживя ДАИТС, която вече е история. Остават СЕМ, КРС и още няколко десетки абревиатурни комисии и организации, които, поне засега, не създават проблеми (: