30 юни 2011

Да помогнем на Вальо!

! UPDATE !
Наистина помогнахме на Вальо.
Родителите му вече НЕ събират средства за рехабилитация и лечение.

След няколко дни семейството заминава за Израел. Благодаря на всички, които трепнаха пред тази детска усмивка!

Скъпи приятели, уважаеми непознати,

Това е Вальо. Той е на пет години. Вальо е жизнерадостно дете, което обича да палува, да тича, да се смее. Обича музика, цветя, обича и да плува. Доколко може.

Докато други деца на неговата възраст ходят на детска градина и се готвят за най-голямото им изпитание – училището, Вальо посещава логопед, тъй като още не може да говори.

Докато други деца рецитират стихчета и пеят песнички, Вальо не умее да изрази емоциите си, освен да плаче, или да се смее.

Докато други деца рисуват, строят замъци от пясък и кубчета, Вальо ходи на Монтесори терапия, за да се научи как да разбира картинки и снимки...

Вальо не страда, както други болни дечица. Вальо е по своему щастлив, понеже има любящи родители и обичлив и грижовен батко. Но Вальо расте всеки ден, и колкото повече научава, толкова повече ще може да разбира разликите между него и други деца.

Неговите проблеми се появиха на първата седмица, след като се роди. Лекарите му поставяха различни диагнози. Сега го лекуват от епилепсия. Вярно е, че той има епилептични пристъпи, но ние, неговите родители, смятаме, че не това е най-тежкият му проблем. Има много хора, страдащи от епилепсия, които живеят пълноценно живота си.

Засега Вальо няма пълноценно детство. Няма и ясна диагноза за проблемите си. А именно точната диагнозата е половината път на лечението…

През изминалите години ние, неговите родители, не спряхме да търсим начини да му помогнем. Намерихме способ за диагностициране в държавата Израел. Способ, който не се практикува (засега) у нас. Уговорили сме, пак там, и курс за рехабилитация на Вальо.

Всичко това ще струва 10 000 (десет хиляди) лева

Ние, неговите родители, правим всичко, на което сме способни, за да помогнем на Вальо да порасне пълноценна личност. Тази сума обаче не е вече по силите ни.

Затова се обръщаме към вас с молба всички заедно да помогнем на Вальо. Уверяваме ви – Валентин има какво да даде на всички нас. Само трябва да му помогнем да порасне!

Родители:
Диана Точева, тел. 0887465509
Лъчезар Точев, тел. 0888572959
Благодарим ви!

Банковата сметка, на която можете да дадете своя дял в тази помощ:
Първа инвестиционна банка
B G 7 8 F I N V 9 1 5 0 2 0 1 5 0 1 1 4 4 1

Лъчезар Точев

източник: Facebook, bTV.bg

***Копирам този текст без промени от Фейсбук. Лъчо Точев е мой преподавател от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Нямам финансова възможност да помогна на сина му. Популяризацията е единствената незначителна помощ, която бих могъл да окажа. А става дума за някакви си 10 000 лева, не 100 000 евро. Сумата е малка, в сравнение с тези, които сме свикнали да чуваме. Затова искрено се надявам някой от вас да може да помогне на Вальо наистина, повече от мен.

! UPDATE !
Наистина помогнахме на Вальо.
Родителите му вече НЕ събират средства за рехабилитация и лечение.

След няколко дни семейството заминава за Израел. Благодаря на всички, които трепнаха пред тази детска усмивка!