12 февруари 2012

ACTiвна София!

Явор Николов, ТРИ5ДЕВЕТЧувствам се малко виновен, че вчера избрах да уча за изпит пред това да викам срещу ACTA. Човек обаче някак подрежда приоритетите си, особено когато от тях зависи непосредствено близкото му бъдеще. Така или иначе – в крайна сметка не издържах и пак гледах шествието в София, заедно с още 7 000 души в Интернет.

След видяното: смея да кажа, че вече не са важни оправданията. Важен е крайният резултат.

За първи път София застана рамо до рамо с другите европейски столици и показа, че може да участва достойно в обща кауза...

Така че освен вина, изпитвам и яд, и гордост. Яд, че не станах активна част от силата на тълпата. Горд съм от същата огромна тълпа, която някои национални медии смалиха и която никой от управляващата партия не забеляза. И вчера репортерите ни се учиха да броят. Но когато най-широките площади в столицата почернеят от народ – точната цифра не е важна. Когато тълпата е толкова голяма, че може да запълни футболен стадион, а ти преброиш само до 4 000, това остава за твоя сметка. Респект!

Явор Николов, ТРИ5ДЕВЕТ

Завидях и на Галка за това, което е изживяла вчера на място. Сигурен съм, че шествие ще има и лятото, преди ACTA да влезе за гласуване в Европейския парламент. И, нека не казвам голяма дума, но се надявам тогава да нямам изпити (:

[След като се допита и до Германия – Министър Трайков заяви, че ще изчака решението на ЕП, преди да предприеме каквито и да е действия.]

Благодаря още веднъж, от сърце на Асен Генов, че вчера измръзна. Само за да ни покаже – на 7 000 души в Интернет – лицата на протеста. На живо през лаптопа си.

Снимки:

Явор Николов, ТРИ5ДЕВЕТ


Харесахте ли Лимонадената фабрика във Фейсбук?