12 септември 2012

Топки трябват!

balls-thumbТопки трябват за всичко в този живот. Даже Земята е (почти) кръгла. Първо трябват, за да го има живота изобщо. Медицината може да е напреднала, ама като няма мат‘рял – дори епруветката остава празна. Сетне, след това, първичното, топки трябват даже повече.

Трябват, за да ти стиска. Или за да ги стискаш. Или за да ти ги стискат. Тогава това от коя страна си се оказва не по-малко важно от самото им притежание. Има значение дали ще си в позицията ти да стиснеш някого, така че да няма мърдане, или ще трябва да правиш всичко, за да не си застрашен…

Да опазиш топките си не е еднократен акт, а постоянна заплаха. Мисия, в която каквато и да е СОТ трудно ще помогне. Да не кажа – никак. В този частен случай отговорността е лична. Въпрос на самоотбрана, така да се каже. Някои мъже изобщо нямат топки. Някои жени пък не само че имат, ами сякаш са им в повече. И си ги вардят кой както може.

Както за спортистите е критично важно да не остаряват на резервната скамейка, така и топките задължително трябва да влизат в игра. Ако имаш топки, но не играеш с тях, дефакто нямаш нищо повече от… въздух под налягане. При това – дори застоял.

Balls for team sports [Converted]Защото да изпускаш парата е едно, а да ти падне налягането – съвсем друго. Налягането не е важно само за топките, а за всичко, което трябва да остане чисто. Не е ли достатъчно налягането – нищо не можеш да измиеш. А пък надали някой обича да играе с мръсни топки. Макар че играчи всякакви.

И още нещо: няма как да вкарваш голове, без преди това да са ти ритали топките. Освен това на вратата винаги ще има някой, чиято единствена цел ще бъде да попречи на твоята цел. Ама ти се грижи за топките си. Важно е да ги имаш, но е възможно да ги изгубиш в определен момент от играта. Така че си ги пази!

Харесахте ли Лимонадената фабрика във Фейсбук?