17 март 2013

Пет години по-късно – “Така е на 40”

ревюто е за filmche.net
OФИЦИАЛЕН ТРЕЙЛЪР

Продължението на „Позабременяла“ е лента от типа „за всеки по нещо“. Тя разказва как продължава историята на Пийт и Деби, вече помъдрели и с две деца. По-младите вероятно ще видят във филма една наистина добра комедия.

Хуморът е поднесен на неравномерни порции, а след някои сцени може да потърсите инхалатор.

Зрителите, доближаващи и попреминали четиридесетте обаче ще припознаят историята не само в забавния й аспект. За част от хората тя ще е като дежа вю.

Натрапчиво напомняне за това, че географската ширина, материалният статус и визията са различните подробности в иначе еднаквия сюжет на живота.

Работа, секс, брак, деца и кредити, подредени както се случи…

Филмът подсеща, че колкото и да се смеем на съдбата, в един момент започва тя да ни се присмива. Добре е да следваш мечтите си и да живееш нашироко, да си непоправим оптимист и да приемаш всичко с усмивка. Стига обаче да можеш да си го позволиш.

Единствената ми забележка към заглавието е продължителността. Два часа и петнадесет минути? Филмът е добър, но все пак не е „Генезис“

Сценаристът, режисьор и продуцент Джъд Апатоу (”40-годишният девственик“, “Смешни хора“) не изневерява на стила си да показва абсурдите на живота по доста забавен начин. Не пропуска да напомни и за своите лични успехи, като показва на екрана двете си деца Айрис и Моуди. Наследничките играят дъщери на Пол Ръд и Лесли Ман (в главните роли). Малките са преки свидетели на войните и примирията у дома.

 

И като за капак – цялата драма около не чак толкова перфектния живот на Пийт и Деби достига връхната си точка в навечерието на 40-годишния й юбилей. На фона на всичко това: за малко да пропусна да отбележа нещо много важно.

Taka e na 40_03

Меган Фокс може да е мнооого палава и адски секси не само в компанията на роботи!

Какъв обаче е изходът от кризата?

Ще успеят ли партньорите да преоткрият защо са си лика-прилика? Когато сексът вече не върви, съпрузите са си омръзнали и кризата на средната възраст причинява сътресения – дали още един тест за бременност може да върне слънцето?

Премиерата на „Така е на 40“ беше в петък, на 15-ти март.

Оценката на заглавието в IMDb e едва 6.3 от 10. Аз обаче с удоволствие му давам една тлъста, понадута и откровено пристрастна 8-ца, защото страшно много се забавлявах. Гледайте го – натам отиваме (:

P.S.: Ценен съвет от филма:
като опрете до сините хапченца – не казвайте на жена си. Ще бъде по-щастлива от резултата ако не знае как сте го постигнали.

> OФИЦИАЛНИЯТ ТРЕЙЛЪР <
поставя доста по-ниски очаквания.

ревюто е за filmche.net

*сайтът filmche.net в момента е временно недостъпен. Изображенията от някои ревюта в Лимонадената фабрика няма да се визуализират.


Харесахте ли Лимонадената фабрика във Фейсбук?